torstai 27. syyskuuta 2012

5S


Näin kertoo Wikipedia: 5S on Japanissa kehitetty työpaikkojen organisointiin ja työmenetelmien standardointiin keskittyvä menetelmä, jonka tavoitteena on kasvattaa työn tuottavuutta. Tähän pyritään välttämällä kaikenlaista hukkaamista ja tuhlaamista, poistamalla ei-arvoa tuottavaa toimintaa, sekä parantamalla laatua ja turvallisuutta, sekä luomalla visuaalisesti miellyttävä ja tehokas työpaikka. Tämän toteuttaminen on Cambridge Ohjelman toimistolla ollut vireillä jo jonkin aikaa. Parhaillaan teemme kaikki omaa työjärjestystämme.
Mainio menetelmä jonka toteuttaminen kotonakin toisi varmaan paljon iloa ja hyötyä! Vaatii tavoitteellista suunnittelua ja seurantaa, vanhoihin uriin kun on niin helppo palata. Tarvitaan kaikkien osallistumista ja asiasta innostumista - haastavaa sekin kun kotona on kaksi teinitytärta, paljon matkusteleva puoliso, koira ja kaksi kissaa. Ensimmäinen ja toinen S eli sortteeraus ja systematisointi edelsi meillä tapahtunutta kolmatta S:ää, tänään kotiin tilattua siivousta. Arjen luksusta kun saa tulla töiden jälkeen vastasiivottuun kotiin. Ihanaa!
Voisiko 5S olla ratkaisu myös muunlaiseen kaaokseen johon välillä luisun? Tuleeko tästä apu huonoihin ruokailutottumuksiin, liikkumattomuuteen ja  painonhallintaan? Lukiessani menetelmän viimeisetkin ässät eli standardisointi ja seuranta olen valmis testaamaan. Huomenna sovellan omaan työpäivääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti