perjantai 28. syyskuuta 2012

Perjantaipullo vai perjantaipulla, annoskoko on ratkaiseva

Perjantai, viikonloppu edessä. Monille odotettu ja jollain tapaa juhlistettu päivä. Kenties rankka työviikko suoritettuna ja jonkinlaista palkitsemista luvassa. Ennen ostin aina karkkia perjantaisin. Siitä tuli rutiininomainen tapa josta en koskaan uskonut voivani luopua. Hassusti kuitenkin karkkimäärät vain kasvoivat viikkojen saatossa, lopulta perjantaita juhlistivat sipsit, pullakahvi ja vielä karkit päälle. Viimeisiä namuja syödessä ne eivät edes enää maistuneet ja lauantaiaamut olivat ankeita.

Voin vain kuvitella miltä tuntuu jos juhlistamisen tekeekin alkoholin avulla. Ihan samoin määrät kasvavat varmaan viikkojen kuluessa ja juhlatunnelmaa on aina vain vaikeampi saada. Puhumattakaan lauantain voinnista kokonaisen pullon tyhjennyttyä. Valitettavan ja yllättävän tavallista Suomessa.

Annoskoko onkin harjoituksen asia. Nyt osaan elää perjantait ilman karkkivuoria. Vaikeampaa onkin ruuan kanssa varsinkin kotona,  kun kattilat ja pannut laitetaan pöytään ja lisäannoksia on helppo ottaa. Nälkä kun kasvaa syödessä vaikka tiedän ettei se nälkää ole vaan pelkkä mielihalu. Kotikeittiöönkö sitten keittäjä joka laittaa lautaselle juuri sopivan annoksen lautasmallin mukaan? Itsehän olen se keittäjä joten taidanpa muuttaa rutiinejamme jättämällä kattilat liedelle ja laittamalla vain lautaset pöydälle. Viikonlopun harjoite!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti