keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Dieetti


Olen usein mietiskellyt dieetti sanan merkitystä. Useimmiten se mielestäni liitetään laihduttamiseen, mutta omasta mielestäni se tarkoittaa tapaa syödä tai ruokavaliota. Valitsemaansa dieettiä toteuttaen - tietoisesti tai tietämättään - ylläpitää tai muuttaa painoaan. Mitään ääripään ruokailutottumuksia se ei ainakaan minun kohdallani merkitse. Voisin sanoa että toteutan tietoista sekadieettiä, syön kaikkea, tunnistan heikkouteni ja pyrin hyviin valintoihin, jotka perustuvat omaan kokemukseen hyvästä olosta.
Cambridge ohjelmaa toteuttaessa tasolta toiselle siirryttäessä juuri näitä valintoja harjoitellaan. Seuraan innokkaana miten ja mitä puolisoni nyt valitsee dieettiinsä kun siirtyy Tasolta 1 ensin Paasto Plussan kautta Tasolle 2. Mielenkiintoista myös nähdä, että paino laskee edelleen vaikka ateriakorvikkeiden tilalle tulee kasvispainotteinen ateria.
Hänen kommenttinsa syötyään tonnikalasalaatin (200 kcal) 12 paastopäivän jälkeen: "Valtava määrä kasviksia!" Liityin muuten hänen tukijoukkoihinsa, tänään paaston kolmas päivä, olo kevyt ja jo runsaasti keventynytkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti